Is de regenboogvlag achterhaald?

De regenboogvlag, een symbool voor de holebigemeenschap. Een regenboogvlag is een veelkleurige vlag met, zoals ontworpen in opdracht door Harvey Milk, 8 kleuren. Elke kleur een eigen betekenis. Roze – seks, rood – leven, oranje – geneeskracht, geel – zonlicht, groen – natuur, turkoois – magie, blauw – sereenheid, violet – karakter. Word het niet tijd voor een nieuw symbool dat niet een groepering een label geeft alsof iedereen die onder de ‘holebi-paraplu’ valt zich bezighoudt met dezelfde onderwerpen? Homo’s hebben ook andere kleuren die niet opgenomen zijn in de regenboogvlag. Ik snap gewoon niet waarom er niet méér vanuit het individualisme wordt gedacht en minder vanuit geaardheid als raakvlak.

Home Forums Is de regenboogvlag achterhaald?

 • Maker
  Onderwerp
 • #263
  bjornvandenberg
  Moderator

  De regenboogvlag, een symbool voor de holebigemeenschap. Een regenboogvlag is een veelkleurige vlag met, zoals ontworpen in opdracht door Harvey Milk,
  [See the full post at: Is de regenboogvlag achterhaald?]

1 reactie aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Reacties
 • #266
  TerribleKid
  Sleutelbeheerder

  interessant. Ik vraag me dan ook af wat de hetero vlag is? Of zijn zij diverser dan alleen hetero? Ik kan me wel vinden in de frustratie dat deze vlag tegenwoordig eerder een stempel is op 1 van de eigenschappen die een groep kan binden, en dat het daardoor verstikkend kan werken.

1 reactie aan het bekijken (van in totaal 1)


You must be to reply to this topic