Orlando gay club terreur – 1 jaar later

foto door @Journo_Christal

Het is alweer 1 jaar later. 1 jaar nadat 49 mensen werden afgeslacht in een gay club in Orlando, Floride, Verenigde Staten.

Een shock ging door de wereld toen de 29 jarige Omar Mateen, die trouw had gezworen aan IS (islamitische staat), het grootste bloedbad aanrichtte door 1 persoon in de geschiedenis van de VS. 49 gays en clubbezoekers van de Latin dance night in deze club werden afgemaakt. Drie uur en dertig minuten duurde deze misdaad uit haat. Mensen zaten opgesloten op WC’s, anderen lagen op de dansvloer. Dood, of stervende. Uiteindelijk werd ook de dader zelf getroffen door de politie. Daarmee stopte deze daad.

Ook het leven van 49 onschuldige mensen stopte. Voor veel gays is het nog steeds moeilijk om zichzelf te kunnen zijn. Ook in de Verenigde Staten, of Florida. Zeker ook in de Latino community is het niet eenvoudig om te zijn wie je bent. Tenminste, als je niet alle banden wil breken met je familie die je ook lief hebt. Dat heeft deze daad extra gruwelijk gemaakt. Er waren ook veel mensen op deze plek, die zich hier vrij konden voelen, één feest lang. Dit moet voor hen een “safe space” zijn. Waar ze met vrienden en like-minded mensen samen plezier kunnen hebben.

Er zijn echter ook slachtoffers, van wie de ouder zelfs na deze daad nog niet accepteren dat hun kind niet heteroseksueel is. Deze slachtoffers zijn dubbel getroffen. Niet alleen hun leven is afgenomen, maar ook een groot deel van hun eigenwaarde is afgepakt. Allemaal door een dader die uit naam van hetgeen waar hij in wilde geloven, zichzelf beter voelde dan alle aanwezigen in deze club. En het als zijn zieke heilige daad zag om zoveel mogelijk van deze feestende mensen het leven te ontnemen.

Zojuist zijn er bijeenkomsten geweest bij de Pulse. En er zullen nog wat herdenkingen plaats hebben. In deze community is echter wel een gat geslagen.

COC site op avond van 12.6

Mij doet het pijn dat er zo weinig aandacht is voor deze enorme gruweldaad, een jaar na dato. In de meeste Nederlandse kranten en online nieuwsdiensten is er nagenoeg niets te vinden over deze grootste “single-man mass shooting” ooit in de VS. Ook op de site van de Nederlandse belangenorganisatie voor LHBT’s is er eigenlijk niet echt aandacht voor. Een beetje meer broeder- en zusterschap zou welkom zijn. Zeker omdat deze situaties niet alleen in Florida voor komen. De rechten, de wellevendheid, en de vrijheden van de LHBT community staat wereldwijd onder druk. Niet op de laatste plaats, omdat de wereld steeds kleiner wordt, en er steeds meer mensen in voorheen relatief onbekommerde samenlevingen terecht komen, die niet dezelfde evolutie hebben meegemaakt. Daardoor staan deze vrijheden onder druk.

Als je toch nog meer aandacht wil geven aan deze 49 mensen die een jaar geleden gestopt zijn met dansen en leven, praat dan met je vrienden over wat je verwacht van je leven, en hoe je het elkaar zo leuk mogelijk kan maken. Je kan nooit genoeg liefde geven aan mensen die geweldloos wensen te leven in vrijheid.

Home Forums Orlando gay club terreur – 1 jaar later

 • Aanmaker
  Onderwerp
 • #273
  TerribleKid
  Sleutelbeheerder

  Het is alweer 1 jaar later. 1 jaar nadat 49 mensen werden afgeslacht in een gay club in Orlando, Floride, Verenigde Staten. Een shock ging door de wer
  [See the full post at: Orlando gay club terreur – 1 jaar later]You must be to reply to this topic