Incidenten met anti-homo agressie houden aan

Het homokoppel

Het homokoppel

Het is een vreemde gewaarwording, maar na het hoogtepunt in vrijheid dat Amsterdam beleefde tijdens de Gay games in 1998 is het er niet echt beter op geworden met de homo tolerantie in de stad. Of dat vreemd is, of juist een logisch gevolg is van de veranderende stad, kunt u zelf beoordelen.

De incidenten die gewoon aanhoudend zijn, kwamen deze maanden weer in de publiciteit. Dat is opmerkelijk in tijden waar mensen geadviseerd wordt om binnen te blijven door het vermaledijde Corona virus. In april en een paar weken later in mei werd een homokoppel lastig gevallen door groepen jongeren. Deze kinderen, want nog geen 18, droegen veelal sportkleding en beschikten over mobiele telefoons, die in 1998 nog niet bestonden. Deze kinderen waren toen ook nog niet verwekt.

Een multi-etnisch koppel van twee heren, op zich een feit waar de diversiteits-promotors van de stad blij mee moeten zijn, werd eerst lastig gevallen, bespuugd, geduwd , toegeschreeuwd met onverdraagzame teksten in een accent dat niet klonk als ABN en werd daarbij gefilmd en dat werd door de daders weer gepost op hun social media. Een daad die aantoont dat de daders op geen enkele manier bang zijn voor repercussies en ook geen besef hebben van enig ethisch besef over hun daden. Ze promoten het trots via de sociale kanalen.

 

In mei 202o gebeurde ongeveer hetzelfde, in dezelfde plek Amsterdam-Oost, met hetzelfde getreiterde koppel. Dit keer werden ze van achteren aangevallen en tegen de grond getrapt. De reden is het hand-in-hand op straat lopen. De twee vrienden hebben aangegeven zich toch maar te bezinnen of leven in Amsterdam wel veilig is, als ze geen concessies willen doen om zo anoniem mogelijk te bestaan. De politie gaf aan dat ze pas 4 dagen later aangifte konden doen, omdat het nogal druk is door Corona tijd. Een van de daders blijkt 15 jaar te zijn en is vervroegd vrij gelaten met een huisarrest van 2 weken. We zijn inmiddels een paar weken verder, en de rest van het land zit al sinds 16 maart in een vorm van huisarrest. Wat daarom  de straf is voor dit wezen is niet geheel evident.

De burgemeester van Amsterdam  Femke Halsema gaf later tijdens een interview aan dat het een algemeen probleem is dat homotolerantie afneemt. Bovendien is de naam van deze groep sinds 1998 veranderd in LHBTQI wat op zich opmerkelijk is. Ook vragen wij ons af wat er dan precies gebeurd is sinds 1998 dat opeens zo “algemeen” door de maatschappij heen de tolerantie is afgenomen. Objectief onderzoek, zonder stokpaardjes en verboden op niet gewenste uitkomsten van het onderzoek, lijkt ons belangrijk. Tijd voor echte actie, voordat het te laat is en deze haat op straat geaccepteerd gaat worden door te grote percentages van de inwoners van deze ooit tolerante stad.

Home Forums Incidenten met anti-homo agressie houden aan

1 reactie aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Antwoorden
  • #8341
    beiuone
    Deelnemer

    Daaammnnn…

1 reactie aan het bekijken (van in totaal 1)


You must be to reply to this topic